Vastgoedbeheer

U gaat op vakantie? Voorkom inbraken!

Jeroen Last
-10 juli 2023
3 min

Met de vakantieperiode voor de deur kan het zomaar zijn dat uw woning straks een aantal weken leegstaat. Wilt u met een zorgeloos gevoel op vakantie, laat uw woning dan goed achter.

Inbrekers zijn vooral tijdens de zomerperiode actief. Een drukke periode voor de politie maar als bewoner kunt u het inbrekers ook moeilijk maken. Middels dit nieuwsitem geven wij u een aantal tips om een woninginbraak te voorkomen.

  • De beste manier om een woninginbraak te voorkomen is om tijdens uw vakantie iemand in uw huis te laten verblijven. Wij denken dan niet aan het tijdelijk verhuren van uw woning maar aan een persoon die tijdelijk op uw woning past, bijvoorbeeld een familielid of goede kennis. Inbrekers zien tijdens uw afwezigheid dat de woning wordt bewoond, vaak is dat voldoende om een inbraak te voorkomen.
  • Als uw woning wel leegstaat tijdens uw vakantie, zorg dan voor verlichting in de avond. Als s ’avonds de lampen branden doet dat vermoeden dat er iemand in de woning verblijft. U doet er goed aan om een automatische lichtschakelaar en een lamp met led verlichting te gebruiken.
  • Zorg ervoor dat ramen gesloten zijn en goed op slot zitten. Ramen kunnen beveiligd worden met dievenklauwen en veiligheidsscharnieren. Zorg dat uw deuren zijn voorzien van goede sloten en installeer desnoods anti-inbraak strips.
  • Wanneer u een tuin heeft zorg dan ook daar voor goede verlichting, eventueel met beweging sensor.
  • Zorg ervoor dat kostbare items goed zijn opgeborgen. Wanneer u kostbare items in het zicht laat liggen kan dat aanleiding geven tot een inbraak.
  • Berg items zoals ladders, containers, tafels en stoelen op. Dit soort items worden vaak gebruikt om op een dak te klimmen.
  • Zorg voor controle. Informeer buren dat u op vakantie gaat en vraag iemand om de post te verwijderen en de planten water te geven. Een mooi moment om de woning te inspecteren.
  • Verstop geen sleutels buitenshuis. Onder een deurmat, onder een bloempot of op een raamkozijn zijn bekende plekken om een sleutel te verstoppen.
  • Geen kosteloze tip maar zeker een die werkt, maak gebruik van beveiligingscamera’s. Inbrekers hebben dan gelijk door dat ze in de gaten worden gehouden. Beveiligingscamera’s worden steeds goedkoper en zijn makkelijk te installeren. Zo kunt u ook tijdens vakantie een oogje in het zeil houden.
  • Zorg voor een goede inboedelverzekering. Wordt er dan toch ingebroken dan is het fijn dat je kosten en schade kan verhalen bij de verzekeraar.

Heeft u andere tips om inbraken te voorkomen, laat ons dat dan weten via nieuwsbrief@koopsmakelaardij.nl

Als vastgoedbeheerder geven wij graag op locatie tips om uw woning nóg veiliger te maken".

Jeroen Last